Het English Language Proficiency (ELP) examen

Het ELP-examen is bedoeld voor actieve piloten die hun ELP-certificaat moeten vernieuwen en voor toekomstige piloten die hun initiële ELP-certificaat moeten behalen. Na het succesvol afronden van het examen ontvangt u onmiddellijk een officieel ELP-certificaat.

Wat kan u verwachten?

Deel 1

Introductie

Tijdens de introductie zullen de examinatoren van SCOPATSKY zich voorstellen en uitleggen hoe het examen zal verlopen.

DEEL 2

Theoretische R/T-test

icon clock
+- 15 minuten
De theoretische R/T-test is een schriftelijke test (VFR of IFR) bestaande uit 20 meerkeuzevragen. De VFR of IFR R/T-test zal enkele van de volgende aspecten testen: ICAO - alfabet en cijfers, beschrijving van verkeerspatronen en luchtruimstructuren, prioriteit van berichten (nood, urgentie, enz.), leesbaarheidsschaal, roepnaampolicy's, gebruik van transponder en codes, omgaan met ongebruikelijke situaties en drukinstellingen. Een minimum van 75% moet worden behaald om te slagen voor de SCOPATSKY theoretische R/T-test (VFR/IFR).

DEEL 3

Scenariogebaseerde R/T-test

icon clock
10 minuten
De scenariogebaseerde R/T-test (VFR of IFR) zal minimaal 10 minuten duren en moet worden opgenomen. De VFR of IFR scenariogebaseerde R/T-test zal een daadwerkelijke vlucht simuleren vanaf het opstarten tot het stilleggen van de motor, waarbij de kandidaat de piloot zal simuleren terwijl de operationele examinator alle noodzakelijke radiofrequenties zal simuleren. De test zal ook noodsituaties en onverwachte gebeurtenissen simuleren. Een minimum van niveau 4 op alle 6 holistische beschrijvingen moet worden behaald om te slagen voor de SCOPATSKY scenariogebaseerde R/T-test (VFR/IFR).

DEEL 4

Luchtvaartgerelateerd interview

icon clock
10 minuten
Deze test duurt minimaal 10 minuten en moet worden opgenomen. De test is een interview waarin beide examinatoren de lees- en communicatievaardigheden van de kandidaat als piloot beoordelen aan de hand van een persoonlijk en menselijk gesprek. Een minimum van niveau 4 op alle 6 holistische beschrijvingen moet worden behaald om te slagen voor deze test.

DEEL 5

Eindbeoordeling

Beide examinatoren zullen na de evaluatie een eindscore bepalen. Het uiteindelijke resultaat zal worden gebaseerd op deze holistische beschrijvingen:
- Uitspraak
- Structuur
- Woordenschat
- Vloeiendheid
- Begrip
- Interactie

Over het ELP-certificaat

Wij zijn gemachtigd om de volgende bekwaamheidsniveaus uit te reiken:

Level 4 (Operational Level)

4 jaar geldig

Level 5 (Extended Level)

6 jaar geldig

Level 6 (Expert Level)

Ongelimiteerd

Wanneer ontvangt u het certificaat?

Na het succesvol afronden van het examen ontvangt u direct een officieel ELP-certificaat.

Waar kan u het examen afleggen?

SCOPATSKY heeft vier vaste locaties in België. We zijn ook gemachtigd om het examen volledig online of op een andere locatie uit te voeren. Bij het boeken van het examen kunt u de locatie en methode van uw voorkeur selecteren.
icon location pin

4 locaties in Belgie

Oostende (2)
Wevelgem
Rupelmonde
Icon laptop

Online

Het online examen wordt afgenomen via Teams. U ontvangt hetzelfde ELP-certificaat als bij het fysieke examen.

Locatie op aanvraag

Wij hebben de mogelijkheid om het examen te laten doorgaan op een locatie naar wens. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Wat is de kostprijs?

De prijs van het examen bedraagt 200 euro (+BTW).

Klaar om uw ELP-examen af te leggen?

Vul het online boekingsformulier in met uw details, gewenste locatie en mogelijke data en tijden. Hierna nemen wij met u contact op om de boeking te voltooien en nog eventuele andere vragen te beantwoorden.
Boek een examen

Wat onze klanten zeggen

Mathieu Souphy

"Mijn ELP-examen vond plaats in Oostende. De communicatie met betrekking tot de voorbereiding, het examen en de uitleg van de administratieve stappen die na het verkrijgen van het certificaat moesten worden genomen, waren zeer professioneel en correct."

Amon Slabbinck

"Het personeel bij SCOPATSKY was uiterst professioneel en vriendelijk, wat mijn ervaring zeer positief maakte. Een ervaring die ik ten zeerste aanbeveel voor een betrouwbaar ELP-examen."
Heeft u vragen of specifieke wensen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@scopatsky.be